Börja med MMA

MMA är en av de nyaste kampsporterna som finns idag och har blivit ett stort intresse för många. Många funderar dock hur man egentligen kommer igång med detta, vilket vi ska försöka tydliggöra här.

mma_270767729

Det finns många gym idag som fokuserar på MMA och det bästa sättet att försöka hitta ett är troligtvis att öppna upp Google och söka efter ett stadsnamn och MMA. Det är inte ovanligt att ett gym erbjuder en att testa på träningen kostnadsfritt för ett pass eller två innan man måste bli medlem, vilket ju är väldigt tacksamt.

Redan från början är det dock rekommenderat att man skaffar sig ett tandskydd och en suspensoar, något som går att köpa i de flesta sportbutiker. Vill man sedan satsa mer på MMA kan man även få ett tandskydd format efter sina egna tänder för bästa möjliga passformen.

Träningen till att börja med kommer att vara väldigt grundläggande men ändå mångsidig. Har man tidigare erfarenhet av en sport som exempelvis boxning kommer man ha lättare att lära sig allt som inkluderas i grunderna av MMA, men man måste vara beredd på att anpassa sig efter allt annat som utövas och inte dra med sig allt för mycket får hur man utövar andra kampsporter.

I början kan det vara bra att träna utan sparring. Det är bäst att få en bra uppfattning om grunderna innan man försöker sig på att sparra mot andra för att man inte ska skada sig av misstag. De flesta gym har dessutom som regel att man inte sparrar med riktiga slag, sparkar och lås utan att först ha kommit upp i en nivå och fått godkänt av sin coach.

Minimiålder för att börja med MMA kan variera något från gym till gym, men många tillåter 16-åringar att börja träna, med målsmans tillstånd naturligtvis.