Håll ben och muskler pigga under träningen

Träning är essentiellt för alla som vill må bra, både mentalt och fysiskt. För att göra det på rätt sätt finns det en del att tänka på, särskilt när det gäller ben och muskler.

Tänk på att aldrig börja träna från 0 till 100. Det ökar risken för att du skadar dig markant, på grund av att din rörlighet är begränsad. En god uppvärmning hjälper både ben och muskler vid träning.

När man tränar är det bra att pusha de egna gränserna, men det finns också en risk med att göra det för mycket. Tänk inte allt eller inget på en gång, utan små utmaningar varje dag. Då ökar du muskelmassa och kondition utan onödiga risker.

Efter träningen är det jättebra att göra lite lättare övningar för att svalka ned sig och få ned pulsen. På så vis får du en bra övergång från träning till vardag.

Att stretcha är otroligt viktigt, och det finns många övningar för att stretcha benen. Om du stretchar efter träningen varje gång så minskar du inte bara risken för skador, du ökar också din rörlighet. Efter träningen kan du även sätta på dig ett par stödstrumpor för att snabba på återhämtningen.