Träna boxning hemma

Boxning är en av de bästa träningsformerna för både styrkan och flåset, och ett väldigt skönt sätt att få utlopp för uppdämd aggressivitet och stress som du samlat på dig under en dag på jobbet eller i skolan.

Boxningssäck

Det är lätt att komma igång

Det behövs inte mycket för att träna som en boxare hemma. Allt som behövs är en säck, handskar och ett rör som du kan hänga upp påsen på. Bara sätt upp röret i en dörröppning och börja slå! Har du en chin up-stång hemma är den perfekt.

Om du vill boxa som en riktig boxare ska du börja med att ge dig ut på en löptur. Men bara en kort sådan, som uppvärmning. En och en halv till två kilometer är lagom. Sedan stretchar du, och så är du redo för att börja slå. Har du inte möjlighet att springa kan du hoppa hopprep. Det är väldigt bra träning för hela underkroppen och du får dessutom upp flåset.

En annan sak som är bra med denna träning är att du inte behöver ta dig till gymmet, utan du kan utföra alla moment hemma i källaren. Dina löprundor kan du köra i kvarteret, har du ett löpband hemma behöver du inte ens lämna huset. Du hittar allt du behöver när det gäller boxning på Sportamore De har exempelvis boxningssäckar i olika vikter. För den lite mindre styrketränade kan 31 kilo vara perfekt. Är du stor och stark behöver du ha en större säck – 42 eller 45 kilo. På Sportamore finns också boxningshandskar, och om du vill hoppa upp i ringen på riktigt finns här också boxningshjälmar.